Ponykamp 2015

De_Maarsruiters_Megen_Ponykamp_2015Van vrijdag 1 mei t/m maandag 4 mei zijn wij met 19 kinderen op ponykamp geweest, samen met een lid van Cadans en voor de eerste keer zijn de Herpense Duinruiters erbij aangesloten. Wij zijn weer naar “de Hermkushof” in Merselo geweest. Het weer viel reuze mee en de stemming zat er al meteen goed in.

Zeer gevarieerd programma

Het programma was zeer gevarieerd er zijn verschillende bosritten gemaakt en met een grote bosrit ging er een gids van Hermkushof voorop. Er was ook een spooktocht, die toch voor sommige leden enger was dan aanvankelijk werd gedacht. Zaterdag was er een zeskamp op de pony en ‘s middags was er een onderlinge wedstrijd. Op de 1e plaats eindigde Ivanna Vos met Queen, De 2e plaats was voor Senzi Dekkers met Funny Face en de 3e plaats werd ingenomen door Loet Steenbakkers met Hiros.

Zaterdagavond was er een dropping met een opdracht: een ei ruilen tegen een groter voorwerp. Toen iedereen weer op het kampadres was gearriveerd werd de avond afgesloten met het spel “Ik hou van Holland”. Dat viel goed in de smaak en werd fanatiek meegespeeld.

Zeskamp in het water en bonte avond

Op zondag viel  de zeskamp letterlijk in het water en werd er in de binnenbak van de manege  het spel “levend kwartet” gespeeld en daarna gevoetbald met de leiding tegen de kinderen. De avond werd afgesloten met een “bonte avond” waarbij de groepjes een act opvoerden. Ook de leiding had een act over “synchroon zwemmen” ingestudeerd, wat lachen was!

Bij het knapperend kampvuur werden de op avonden met een hapje en een drankje nog gezellig nagepraat.

Maandag was de laatste activiteit een puzzeltocht te paard en daarna was het al weer tijd om moe en voldaan huiswaarts te keren.

Het was een geslaagd kampweekend. Met speciale dank voor de kookstaf (Monique en Roel), want het eten was weer heerlijk!

Foto’s

Kijk voor foto’s van het ponykamp 2015 op de Google+ pagina van De Maasruiters Megen.