Arnold van Sommeren stelt zich voor

oudste_lid_man_web

Ik ben geboren op 17-01-1955 en opgegroeid in het mooie dorp Afferden, dat ligt aan de overkant van de Maas. 

Ik heb als kind veel met pony’s gespeeld en gereden. Toen ik 15 jaar was heb ik zelf een veulen gekocht. Dit wilde ik zelf africhten en mee gaan rijden. Na mijn middelbare schoolopleiding wilde ik graag naar de MAS in Oss. Door de grote afstand Afferden – Oss had ik een bromfiets nodig en moest ik mijn paard weer verkopen. 

Op dit moment woon ik samen met mijn vrouw Annie in Haren. We hebben 3 zonen, Marc, Ruud en Freek. Deze wonen sinds enkele jaren zelfstandig met hun vriendinnen Monique, Suzanne en Anneke.

Veevoederbedrijf

Tot 2005 heb ik samen met Annie het zelfstandig bedrijf gehad in veevoeders. Nu werk ik als accountmanager bij het veevoederbedrijf Forfarmers-Hendrix.

Doordat ik meer vrije tijd kreeg, wilde ik heel graag een paard. Mijn eerst paard Ullie kocht ik van mijn vriend Jan Litjens. Met dit paard ben ik gaan fokken en heb daar goede veulens van gekregen. Het paard wordt nu nog bereden door mijn schoondochter Monique, ook zij is lid van De Maasruiters.

Ik kreeg steeds meer paarden en kwam in contact met Heleen v.d. Valk en dochter Evelien (beiden lid van de Maasruiters). Samen hebben we Cinder, het paard waar ik nu op rij, zadelmak gemaakt. Cinder is geboren uit de merrie Ullie/Ultimo. Graag wilde ik mij zelf verder ontwikkelen op het gebied van paardrijden en ben daarom in 2012 lid geworden van De Maasruiters. 

De Maasruiters is een kleine vereniging, waar de gezelligheid de hoofdmoot is.  Het bestuur werkt samen met haar leden voor een gezond bestaan. Samen dingen organiseren is belangrijk voor het vereniginggevoel. Dit kwam duidelijk naar voren in het 40-jarig jubileumjaar in 2013. Het was een heel mooi en gezellig jaar, waarin veel werd georganiseerd door bestuur en de vele vrijwilligers.

Mijn ambitie is om nog een keer deel te nemen aan een onderlinge wedstrijd dressuur en springen. Graag zou ik een 4-tal willen oprichten bij De Maasruiters. Tijdens het jubileumjaar hebben we ook een 4-tal gereden, met als hoogtepunt een show op de dag van de reünie.

Mijn andere hobby is het fokken van goede springpaarden. Op dit moment heb ik twee 2-jarige merries, die ik zelf heb gefokt. Deze merries zijn een afstamming van Toulon/Goodwill en een afstamming van Ultimo/ Nassau. Van deze paarden heb ik goede verwachtingen. Ik wil hier graag mee verder fokken. 

One Response

  1. Betsy van de Camp 4 augustus 2014